Početna stranica
Civilno društvo
Kultura
Politika
Ljudska prava
Okoliš
Ženska scena
Prava životinja
LGBTT teme
Nove tehnologije
ZaMirNET blog
ZaMirNET forum
ZaMirNET
ZaMirZINE kolumne
Ipak - samo žena
Đurđa Knežević
Žene na istaknutim pozicijama u javnosti, političarke, novinarke, one malobrojne menadžerke,uglavnom nisu točno shvatile što seksizam u biti jest, o čemu govori jednostavna činjenica da ga one same prečesto upražnjavaju u samoidentifikaciji. I dok istovremeno čak ponešto i paradiraju s tom identifikacijom (bit će da je kurs iz feminizma bio kratak, a obično poznate učiteljice i same slabog znanja), kada isto tako postupaju i poručuju im muškarci, silno se uvrijede.
Đurđa Knežević
Bojan Munjin
Mirela Holy
Srđan Dvornik
Maja Hrgović
Book @ ZaMirZINE
Fašizam oko nas
Antifašistička akcija Novog Sada je objavila novu publikaciju koja govori o životnim stilovima, simbolima i šiframa neonacističkih i ekstremno desničarskih skupina. Odmah na početku publikacije otkrivaju i osnovnu motivaciju za njenim objavljivanjem, jer tvrde da se neonacisti u javnosti pokušavaju predstaviti isključivo kao radikalni nacionalisti i patrioti, i u tu svrhu koriste dvije paralelne simbolike. Javnu i privatnu - prikriveno nacističku i otvoreno nacističku o čemu progovara ova publikacija koja je objavljena i u digitalnom izdanju koje možete čitati i na ZaMirZINEu.
«« Listopad 2009 »»
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
JPEG
ZaMirZINE Anketa
Recesija
Globalna kriza će: [Obligatoire] :
  •  
  •  
  •  
  •  

ZamirZINE forum
Kultura
Politika
LGBTT teme
Replica watches | Replica Rolex | Fake Watches | Replica Cartier | | | Replica Watches | Fake Cheap Rolex | Switzerland Shirt
Replica watches | Replica Rolex | Fake Watches | Replica Cartier | | | Replica Watches | Fake Cheap Rolex | Switzerland Shirt
出会い
Replica Watches
Odgovornost roditelja zbog djela i nedjela svoje djece i gdje to počinje, a gdje završava
sve diskusije »»

ZaMirNET
Vlaška 91, 2. kat
Tel:
Tel/fax:
,

Vaš ZaMirZINE dnevnik
Ženska scena: Sudovi žrtvama ne vjeruju
B.a.B.e. upozoravaju na neprihvatljivo blago procesuiranje obiteljskih silovatelja. Suci su nepovjerljivi prema iskazima žrtava, a u slučajevima u kojima muža proglase krivim, određuju im manje kazne nego »izvanbračnim« silovateljima.
Ženska scena: Grad vidljivih žena
Povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama Ženska akcija Rijeka organizira izložbu na temu Grad vidljivih žena čime oživljavaju svoje aktivnosti i ukazuju na potrebu snažnijeg promoviranja ženske umjetnosti.
Ljudska prava: Diktature su dobre za biznis - Mercedes surađivao s argentinskom diktaturom?
Hector Ratto koji je preživio logor smrti u doba diktature u Argentini, optužio je u utorak čelnike njemačke tvornice automobila Mercedes Benz, za koju je radio, da je surađivala s tadašnjim vojnim režimom od 1976. do 1983.
Ljudska prava: Fakultet političkih znanosti izglasao blokadu
U utorak su se studenti Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu priključili blokadama kojima se traži besplatno obrazovanje na svim studijskim razinama, a za razliku od proljetne blokade, ovaj put im je podršku izrazio i Studentski zbor FPZG-a, čime se želi izbjeći sukobe koji su negativno utjecali na studentsku akciju.
Politika: Otpremnine nesposobnima, Caritas radnicima
Recesiju kod nas najviše osjećaju oni koji pošteno žive od svojeg rada, ne uzimaju ono što nije njihovo, ne varaju i ne kradu. Usprkos usvajanju još jednog kriznog proračuna, čelnici HAC-a iza kojih je poduži popis afera to neće osjetiti na svojim leđima. Naprotiv, oni će još šest mjeseci nakon smjenjivanja uživati u menadžerskim plaća, tako im, naime, stoji u ugovoru.
Ljudska prava: Plenum odlučio: počinje blokada Filozofskog fakulteta u Zagrebu
Plenum zagrebačkog Filozofskog fakulteta u ponedjeljak navečer ponovno je izglasao blokadu fakulteta koja će se odvijati po istim principa kao i ona u travnju. Na dvoipolsatnoj sjednici u najvećoj dvorani fakulteta bilo je oko 700 studenata od kojih se 80% izjasnilo za blokadu.
Ljudska prava: Studentima isključen internet i dovedeni zaštitari
Studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci okupljeni u Nezavinsu inicijativu za besplatno obrazovanje blokirali su najveću učionicu fakulteta s istim zahtjevom kao i prije nekoliko mjeseci. No, za razliku od prve blokade kada su studenti u svojoj akciji imali podršku većine profesora ta je podrška danas izostala, a odmah nakon zauzimnja najveće učionice, tvrde studenti, počele su represivne mjere uprave Filozofskog fakulteta.
ZaMirZINE Multimedia Blok
VIDEO: Nasilje ostavlja tragove
Centar za mirovne studije predstavlja spot "Nasilje ostavlja tragove" za kampanju "Mir u škole". Namjera kampanje je podignuti svijest u javnosti o važnosti nenasilja i izgradnje mira te doprinjeti naporima zagovaranja uvođenja mirovnog obrazovanja u škole. Osmišljena je u okviru projekta “Mladi i izgradnja mira” kojeg financira Europska unija. Također, u sklopu zagovaračkih napora, predstavit će se polazišta, vrijednosti i sadržaji mirovnog obrazovanja te potaknuti širu javnost, a posebice relevantne dionike na diskusiju o uvođenju mirovnog obrazovanja u formalni obrazovni sustav RH.
Vaš ZaMirZINE tjednik
Biopolitika i oteta tijela
Roberto Esposito
Iznenađuje začuđenost koju je pobudila namjera da se proširi uzimanje otiska prstiju svih Roma, čak i djece, nastanjenih u Italiji. Iznenađuje, jer ona samo dovodi do svojih logičkih posljedica smjer puta biopolitičke redukcije demokracije, koja u svom središtu ima ukidanje granica između javnog i privatnog i prihvaćanje tijela kao prioritetnog elementa identifikacije. Na svoj je način to posljedica progresivnog premještanja političkog djelovanja s razine diobe vlasti na razinu socijalne kontrole i potom generaliziranog nadziranja.
Nametanje antikomunističkog mentaliteta
Saša Blagus
Katolička crkva, a napose crkva u Hrvata, ima velikih problema s Marxom i komunizmom. Jedini i pravi razlog zbog kojeg se ideje socijalizma/komunizma proglašavaju ideologijom zla jest strah od mogućeg istinskog socijalizma/komunizma, koji je humanizam u praksi, i koji bi imao tek doći. A strah od termidorskih tvorevina, koje su se nazivale komunizmom, a stvarno su bile puka negacija istog već odavno ne postoji. Štoviše, takve tvorevine crkvenim strukturama danas i te kako nedostaju. Zato se svjesno generira strah od istinskog komunizma i raspiruje antikomunizam.
Fašizam i nasilje ne nastaju na marginama već u središtu društva
Razgovarao: Mladen Radić
U svakodnevnom životu, u postupcima, stvaraju se i fašizam i antifašizam. Čini mi se da se generiraju u današnjoj obitelji – u odnosu prema djeci, zaokupljenosti prebrojavanjem krvnih zrnaca, u stavovima »normalnih« i »prosječnih« ljudi. Naravno da su tu, osim odgoja djeteta, presudni i mediji, ideologija, društvene strukture, kaže Benjamin Perasović u razgovoru u kojem govori o raširenom nasilju mladih i tome kako gledati na njega, ali i o utjecaju i poticaju na nasilje koji dolazi iz medija i institucija.
Suočavanje s prošlošću
U Srbiji žele Dan sjećanja na genocid u Srebrenici
Aktivisti nekoliko nevladinih organizacija posvećenih ljudskim pravima u nedjelju su na skupu održanom ispred zgrade predsjedništva od predsjednika Srbije Borisa Tadića zatražili potporu za inicijativu da se 11. srpnja u Srbiji obilježava kao Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.
Današnje i starije ZaMirZINE vijesti
Zadnje vijesti pokazati sve
Mreža neovisnih e-medija
24.11. Istina je tamo negdje, ali ne na internetu: 10 osobina teoretičara zavjere
24.11. Istraživanje: Kako više-manje pristojna lezba može pronaći partnericu?
24.11. ZG - Ništa se neće dogoditi - Special Edition
24.11. Queer Zagreb vas poziva na obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a
23.11. Mrzim glupe ljude
23.11. Izbori su u Hrvatskoj matematika, ali i lopovluk
22.11. Ni crven, ni žut, ni zelen, ni plav, već demokrat i samo demokrat.
22.11. Objavljena je Fedora 12 - Unitas
22.11. U prvom krugu za Vesnu Pusić, u drugom za Ivu Josipovića ... i nadati se
20.11. Jesmo li se za to borili?
NVO Market
NVO market Natječaji :: Radna mjesta :: Konferencije :: Obrazovanje :: Volonteri :: pokazati sve
ZaMirZINE-a partnerski portali i partnerske web stranice
Centar za mir, nenasilije i ljudska prava Student.hr Prijatelji životinja Gay.hr Domaci Cro-lesbians.com Alert Ekviva Savez Samostalnih Sindikata Hrvatske Pollitika.com Sindikata drzavnih i lokalnih sluzbenika i namjestenika RH
 
ZaMirZINE hvala na posjeti Na vrh molim