Početna stranica
Civilno društvo
Kultura
Politika
Ljudska prava
Okoliš
Ženska scena
Prava životinja
LGBTT teme
Nove tehnologije
ZaMirNET blog
ZaMirNET forum
ZaMirNET
ZaMirZINE kolumne
Etida za bajs i raštimani orkestar hrvatskog turizma
Đurđa Knežević
Đurđa Knežević
Bojan Munjin
Mirela Holy
Srđan Dvornik
Maja Hrgović
Book @ ZaMirZINE
Teorija neobrazovanosti - zablude društva znanja
K.P. Liessmann, Teorija neobrazovanosti, Jesenski i Turk, Zagreb 2008.
«« Kolovoz 2009 »»
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

ZaMirNET
Vlaška 91, 2. kat
Tel:
Tel/fax:
,

NVO Market ZaMirZINE-a
Civilno društvo: Predstvljanje Au-pair programa
Au Pair program (program čuvanja djece u američkoj obitelji) je program kulturne razmjene za mlade od 18-26 godina. Direktno je pod pokroviteljstvom State Departmenta što ga čini sigurnim i ugodnim iskustvom. Omogućuje mladima da uz rad i učenje provedu godinu dana u Americi, upoznaju nove prijatelje, kulture, a prije svega sebe.
13. srpnja 2009

Polaznici imaju priliku pohađati američki college, putovati diljem Amerike, usavršiti engleski jezik i uz sve to zaraditi do 10.000 dolara. Prednost je što polaznici sami biraju obitelj i regiju u koju će ići, a povratna avio karta i zdravstveno osiguranje su osigurani. Njihov boravak je prepun različitih aktivnosti, stvaraju se razni kontakti za budućnost i proširuju se horizonti. Na program se može krenuti tokom cijele godine stoga je uvijek pravo vrijeme za prijavu.

BHV Education, agencija sa dugogodišnjim iskustvom u programima kulturne razmjene od nedavno program predstavlja u svim regijama Hrvatske. Već 15 godina BHV nudi razne programe obrazovanja i rada u inozemstvu na kojima je do sada sudjelovalo oko 5000 polaznika iz šire regije, što govori o kvaliteti programa.

Programi se predstavljaju u Puli, Zagrebu, Osijeku, Splitu, Zadru, Vinkovcima i ostalim većim gradovima u regijama. Datume i mjesto održavanja programa može se vidjeti na www.bhvedu.com

komentiraj Pošaljite članak Print Početna stranica »»
Vaš ZaMirZINE Tjednik
Čekajući mirakul
Omer Rak
Ne postoje više ni recepti za izvlačenje iz taloga rezignacije kao u nekim prijašnjim vremenima, ono poznato ufanje u fantomske ideale ’izgrađenog’ pojedinca i društva kojima se stremilo s nadom koju je dozirala ideologija. Neprežvakani napoj domaće rezignacije, ta nemoć potisnuta u podrume vlastitog bića sve češće prsne i lako ekplodira u barutnim komorama. Na jesen, očekuje se, eksplodirat će ulice.
Vrag možda i nije toliko crn, koliko smo mi neodgovorni
Darijo Čerepinko
U postmodernističkom društvu ljudi su robovi svojih oruđa (uključujući i medije), koja će se prije ili kasnije okrenuti protiv njih. Na koncu, zbog odsustva bilo kakvog ’ukusa’ i miješanja ’visoke’ i ’popularne’ kulture širokih narodnih masa, profit postaje jedino mjerilo vrijednosti, a svijetom vladaju bogate, zle korporacije. Novi dominantni mediji donose nove društvene forme i odnose, a samim svojim postojanjem i načinom na koji s nama komuniciraju mijenjaju naše shvaćanje nas samih i svijeta oko nas.
Hrvatska i Srbija u raljama narodnjaka
Stanislav Blagec
Teško mi je bilo tih osamdesetih proniknuti u umove mladih Hrvata-kajkavaca koji su po klijetima i kućama, za rođendane i Nove godine, uz gemište i domaći špek i luk, gibanicu i puricu s mlincima uvijek i svugdje slušali glazbu koja mi se činila neusporedivo manje bliskom od Beatlesa i Stonesa, Floyde da ne spominjem. U redu, o ukusima se ne raspravlja, to je jasno. Po svoj prilici je nerazumijevanje bilo obostrano. Ipak, teško mi je bilo predočiti prizor u kojem naši vršnjaci u Vrnjačkoj Banji na nekoj "žurki" slušaju "Veselo, veselo Zagorci", "Suze za zagorske brege" ili "Vu plavem trnaci".
Civilno društvo: Civilno društvo
»» Marš za mir
»» Pošto kila znanja?
»» Nakon ukidanja besplatnih udžbenika: razmijenite ili povoljno nabavite školske knjige
»» Nataši Kandić, Vesni Teršelič i Mirsadu Tokači Evropska nagrada Fondacije Heinz Schwarzkopf
»» Objavljen novi broj Direktne akcije
»» Natječaji za projekte jačanja civilog društva u borbi protiv korupcije i diskriminacije
»» Sjaj i bijeda medija (II dio)
»» Natječaj za program stipendiranja američke vlade Junior Faculty Development Program
»» Hrvatsko društvo živi u strahu i ponaša se kao stado
»» Sabor zadovoljan radom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva
Civilno društvo: Arhiva Civilno društvo »»
 
ZaMirZINE hvala na posjeti Na vrh molim