Početna stranica
Civilno društvo
Kultura
Politika
Ljudska prava
Okoliš
Ženska scena
Prava životinja
LGBTT teme
Nove tehnologije
ZaMirNET blog
ZaMirNET forum
ZaMirNET
ZaMirZINE kolumne
Etida za bajs i raštimani orkestar hrvatskog turizma
Đurđa Knežević
Đurđa Knežević
Bojan Munjin
Mirela Holy
Srđan Dvornik
Maja Hrgović
Book @ ZaMirZINE
Teorija neobrazovanosti - zablude društva znanja
K.P. Liessmann, Teorija neobrazovanosti, Jesenski i Turk, Zagreb 2008.
«« Kolovoz 2009 »»
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

ZaMirNET
Vlaška 91, 2. kat
Tel:
Tel/fax:
,

NVO Market ZaMirZINE-a
Civilno društvo: Natječaj za program stipendiranja američke vlade Junior Faculty Development Program
Institut za razvoj obrazovanja, u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, je raspisao natječaj za program američke vlade za akademsku mobilnost pod nazivom Junior Faculty Development Program (JFDP).
14. srpnja 2009

Program JFDP pruža nastavnicima hrvatskih visokih učilišta mogućnost dobivanja stipendije za profesionalno usavršavanje na prestižnim američkim sveučilištima. Od 2005. godine, 21 nastavnika iz Hrvatske sudjelovalo je u programu, boraveći između ostalog na sveučilištima kao što su: UC Berkeley, Columbia University i Georgetown University. Natječaj objavljen je na internetskom portalu o stipendijama www.stipendije.info, a rok za prijavu je petak 21. kolovoza 2009.

Junior Faculty Development Program (JFDP) je program američke vlade namijenjen nastavnicima iz područja društvenih i humanističkih znanosti koji predaju barem dvije godine na hrvatskim visokim učilištima. Putem programa JFDP nastavnici mogu provesti jedan semestar (do 5 mjeseci) pohađajući predavanja i radeći sa svojim kolegama na sveučilištima u SAD-u kako bi proširili svoje znanje u područjima koja predaju na hrvatskim visokim učilištima. Stipendija JFDP pokriva sve troškove usavršavanja u SAD-u: putovanje, školarine, stanovanje, nabavka stručne literature, prisustvovanje stručnim konferencijama, itd.

Od 2005. godine, sveukupno 21 nastavnika iz Hrvatske sudjelovalo je u programu JFDP, od kojih je čak petero boravilo na prestižnom University of California at Berkeley, a drugi na sveučilištima poput Columbia University, Georgetown University, George Washington University, Pennyslvania State University i Rutgers University.

Program JFDP u Hrvatskoj administrira Institut za razvoj obrazovanja (u ime American Councils for International Education), u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu. Novi natječaj JFDP objavljen je na internetskom portalu o stipendijama www.stipendije.info, gdje se nalaze prijavni obrasci i dodatne informacije o programu i uvjetima natječaja. Ispunjeni prijavni obrasci i ostali prijavni materijali moraju biti dostavljeni u Institut za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb, najkasnije do petka 21. kolovoza 2009. u 17:00 sati.

komentiraj Pošaljite članak Print Početna stranica »»
Vaš ZaMirZINE Tjednik
Čekajući mirakul
Omer Rak
Ne postoje više ni recepti za izvlačenje iz taloga rezignacije kao u nekim prijašnjim vremenima, ono poznato ufanje u fantomske ideale ’izgrađenog’ pojedinca i društva kojima se stremilo s nadom koju je dozirala ideologija. Neprežvakani napoj domaće rezignacije, ta nemoć potisnuta u podrume vlastitog bića sve češće prsne i lako ekplodira u barutnim komorama. Na jesen, očekuje se, eksplodirat će ulice.
Vrag možda i nije toliko crn, koliko smo mi neodgovorni
Darijo Čerepinko
U postmodernističkom društvu ljudi su robovi svojih oruđa (uključujući i medije), koja će se prije ili kasnije okrenuti protiv njih. Na koncu, zbog odsustva bilo kakvog ’ukusa’ i miješanja ’visoke’ i ’popularne’ kulture širokih narodnih masa, profit postaje jedino mjerilo vrijednosti, a svijetom vladaju bogate, zle korporacije. Novi dominantni mediji donose nove društvene forme i odnose, a samim svojim postojanjem i načinom na koji s nama komuniciraju mijenjaju naše shvaćanje nas samih i svijeta oko nas.
Hrvatska i Srbija u raljama narodnjaka
Stanislav Blagec
Teško mi je bilo tih osamdesetih proniknuti u umove mladih Hrvata-kajkavaca koji su po klijetima i kućama, za rođendane i Nove godine, uz gemište i domaći špek i luk, gibanicu i puricu s mlincima uvijek i svugdje slušali glazbu koja mi se činila neusporedivo manje bliskom od Beatlesa i Stonesa, Floyde da ne spominjem. U redu, o ukusima se ne raspravlja, to je jasno. Po svoj prilici je nerazumijevanje bilo obostrano. Ipak, teško mi je bilo predočiti prizor u kojem naši vršnjaci u Vrnjačkoj Banji na nekoj "žurki" slušaju "Veselo, veselo Zagorci", "Suze za zagorske brege" ili "Vu plavem trnaci".
Civilno društvo: Civilno društvo
»» Marš za mir
»» Pošto kila znanja?
»» Nakon ukidanja besplatnih udžbenika: razmijenite ili povoljno nabavite školske knjige
»» Nataši Kandić, Vesni Teršelič i Mirsadu Tokači Evropska nagrada Fondacije Heinz Schwarzkopf
»» Objavljen novi broj Direktne akcije
»» Natječaji za projekte jačanja civilog društva u borbi protiv korupcije i diskriminacije
»» Sjaj i bijeda medija (II dio)
»» Hrvatsko društvo živi u strahu i ponaša se kao stado
»» Predstvljanje Au-pair programa
»» Sabor zadovoljan radom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva
Civilno društvo: Arhiva Civilno društvo »»
 
ZaMirZINE hvala na posjeti Na vrh molim