Početna stranica
Civilno društvo
Kultura
Politika
Ljudska prava
Okoliš
Ženska scena
Prava životinja
LGBTT teme
Nove tehnologije
ZaMirNET blog
ZaMirNET forum
ZaMirNET
ZaMirZINE kolumne
Ipak - samo žena
Đurđa Knežević
Đurđa Knežević
Bojan Munjin
Mirela Holy
Srđan Dvornik
Maja Hrgović
ZamirZINE blogs
Human right FF 2006
svi blogovi »»
Book @ ZaMirZINE
Fašizam oko nas
«« Studeni 2009 »»
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

ZaMirNET
Vlaška 91, 2. kat
Tel:
Tel/fax:
,

Vaš ZaMirZINE dnevnik
Kultura: Benefit program povodom otvaranja Infoshopa Škatula
Radikalna knjižnica i čitaonica Infoshop Škatula ovaj petak organizira benefit program povodom početka nove sezone. U sklopu programa vas očekuje projekcija filma The Yes Men, vegan zakuska i prigodna zabava, a kao i tijekom drugih sličnih svečanosti, biti će tu i gosti iznenađenja.
Kultura: Drugi sajam ploča i stripova u Močvari
Nakon uspješnog prvog sajma ploča i stripova (te ostalog), ovu nedjelju u Močvari možete posjetiti drugi sajam, koji će, čini se, postati dio stalne klupske ponude. Osnova ideja je bila oživjeti duh starog Cvjetnog trga, kada se sajam svakodnevno i spontano događao na trgu i okolnim ulicama... Danas takvih sajmova nema i taj nedostatak sada Močvara nadoknađuje.
Kultura: Mataković snima animirani film
Dubravko Mataković, poznati hrvatski strip crtač koji će ove subote gostovati u riječkom muzeju i klubu »Peek & Poke« sa svojim bendom »Septica«, snima svoj prvi animirani film.
Kultura: Festival nijemog filma Pssst!
Festival nijemog filma Pssst!, posvećen najznačajnijim filmovima njemačkog ekspresionizma i španjolskog nadrealizma, počinje ovaj četvrtak. Treći Festival nijemog filma prigoda je za mlađu publiku da vidi na kojim se temeljima razvijao film kroz povijest, ali i da uoči utjecaje koji su i danas prisutni u pojedinim filmskim žanrovima, primjerice horrorima.
Kultura: Nakladnici nezadovoljni prezentacijom na Interliberu
Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) Zdenko Ljevak izjavio je da je ta zajednica nezadovoljna suradnjom sa Zagrebačkim velesajmom u organizaciji 32. međunarodnoga sajma knjiga i učila – Interliber, koji u srijedu počinje na Zagrebačkom velesajmu.
Kultura: Exit Europe - Nove geografije kulture
Što Europa ima s kulturom? Što kultura ima s granicama? A što granice s Europom? Odgovore na ova pitanja i mnoga druga saznajte na međunarodnoj konferenciji "Exit Europe - Nove geografije kulture", koja se održava od četvrtka do nedjelje u Društvenom centru Kino Mosor.
Kultura: Četvrta Revija dokumentarnog filma
Ovogodišnja četvrta Revija dokumentarnog filma, okupit će ponajbolje autore kako iz Hrvatske, tako i iz naše regije, a sve ljubitelje dokumentaraca u Sisku očekuje bogat program, ali i druženje s autorima.
Kultura: Crtani romani šou
Danas počinje zagrebački festival stripa, koji će kroz tri dana vikenda okupiti poznate strip autore, zaljubljenike u strip, a sve uz sajam stripova te bogat program. Biti će tu svega, od izložbi i predstavljanja do glazbe i dobre zabave. Ovogodišnji festival u znaku je međunarodne umjetničke suradnje.
Kultura: Pronaći, prevesti i predstaviti literaturu
Više gradskih kulturnih institucija u periodu od 4. do 8. studenoga postat će mjesta susreta svih onih koji aktivno sudjeluju u nastanku knjige: autora, književnih agenta, urednika, nakladnika i osobito prevoditelja, koji najčešće nisu u središtu pozornosti, ali čiji rad uvelike pridonosi uspjehu knjige.
Kultura: Elektroničko izdanje knjige ’Anarhizam i drugi ogledi’ Emme Goldman
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u suradnji s zagrebačkim DAF-om u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” novi besplatni naslov: “Anarhizam i drugi ogledi” Emme Goldman.
0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 |...
Vaš ZaMirZINE Tjednik
Subverzivna ljubav
Razgovarala: Mona Othman
U teoriji i praksi društvenih promjena nemoguće je izbjeći pitanje naših odnosa i na koji način ih određujemo - što je zapravo norma preko koje ne prelazimo i kako ćemo zvati naše odnose. Jesu li oni ljubavni ili prijateljski, monogamni ili... Ili je riječ o nebrojenom broju mogućnosti, gdje je naša otvorenost ključna u odabiru smjera u kojem će se naši odnosi razvijati. U Razgovoru za ZaMirZINE, Wendy-O Matik govori o svojim iskustvima oko otvorenih odnosa te o knjizi "Redefiniranje naših odnosa", koja je objavljena i u Hrvatskoj.
Vrag možda i nije toliko crn, koliko smo mi neodgovorni
Darijo Čerepinko
U postmodernističkom društvu ljudi su robovi svojih oruđa (uključujući i medije), koja će se prije ili kasnije okrenuti protiv njih. Na koncu, zbog odsustva bilo kakvog ’ukusa’ i miješanja ’visoke’ i ’popularne’ kulture širokih narodnih masa, profit postaje jedino mjerilo vrijednosti, a svijetom vladaju bogate, zle korporacije. Novi dominantni mediji donose nove društvene forme i odnose, a samim svojim postojanjem i načinom na koji s nama komuniciraju mijenjaju naše shvaćanje nas samih i svijeta oko nas.
Hrvatska i Srbija u raljama narodnjaka
Stanislav Blagec
Teško mi je bilo tih osamdesetih proniknuti u umove mladih Hrvata-kajkavaca koji su po klijetima i kućama, za rođendane i Nove godine, uz gemište i domaći špek i luk, gibanicu i puricu s mlincima uvijek i svugdje slušali glazbu koja mi se činila neusporedivo manje bliskom od Beatlesa i Stonesa, Floyde da ne spominjem. U redu, o ukusima se ne raspravlja, to je jasno. Po svoj prilici je nerazumijevanje bilo obostrano. Ipak, teško mi je bilo predočiti prizor u kojem naši vršnjaci u Vrnjačkoj Banji na nekoj "žurki" slušaju "Veselo, veselo Zagorci", "Suze za zagorske brege" ili "Vu plavem trnaci".
Kultura: Kategorija Kultura
»» Subverzivna ljubav
»» Vrag možda i nije toliko crn, koliko smo mi neodgovorni
»» Hrvatska i Srbija u raljama narodnjaka
»» Unutrašnja emigracija
»» Australija - red političke korektnosti, red romantike
»» Šikaniranje kulture mladih u Zadru
»» Nova i drugačija kazališna kultura
»» VRAGOVI FILMSKI, DOKUMENTARISTIČKI
»» Sajam utopija
»» Novomedijske KONSPIRACIJE u Berlinu!
Kultura: Arhiva Kultura »»
 
ZaMirZINE hvala na posjeti Na vrh molim