Početna stranica
Civilno društvo
Kultura
Politika
Ljudska prava
Okoliš
Ženska scena
Prava životinja
LGBTT teme
Nove tehnologije
ZaMirNET blog
ZaMirNET forum
ZaMirNET
ZaMirZINE kolumne
Ipak - samo žena
Đurđa Knežević
Đurđa Knežević
Bojan Munjin
Mirela Holy
Srđan Dvornik
Maja Hrgović
ZamirZINE blogs
Nekoliko razloga za vegetarijanstvo!
svi blogovi »»
Book @ ZaMirZINE
Fašizam oko nas
«« Studeni 2009 »»
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

ZaMirNET
Vlaška 91, 2. kat
Tel:
Tel/fax:
,

Vaš ZaMirZINE dnevnik
Prava životinja: Za Hrvatsku bez usmrćivanja napuštenih životinja
Nakon šokantnog prijedloga odluke o usmrćivanju napuštenih pasa, Grad Dubrovnik ponovo je iznenadio javnost, ali ovaj put pozitivnim primjerom svim ostalim gradovima Hrvatske, donoseći odredbu kojom se zabranjuje usmrćivanja zdravih pasa i nakon isteka roka od 60 dana. Tom odlukom Dubrovnik je i službeno potvrdio status grada u kojem godinama nema eutanazije u azilu zahvaljujući naporima i radu Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.
Prava životinja: Prijatelji životinja prosvjeduju protiv cirkusa sa životinjama
Prijatelji životinja će u utorak navečer prosvjedovati ispred cirkusa Safari na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma i time upozoriti na kršenje Zakona o zaštiti životinja i pozivati građane da ne posjećuju cirkus i ne sudjeluju u okrutnosti prema životinjama.
Prava životinja: Dani prijatelja životinja
Dani prijatelja životinja prilika su za sve one koi su vegetarijanci ili to tek žele postati da se odluče za to te posjete informativne štandove, degustiraju vegansku hranu, poslušaju predavanje, dođu na promociju nove veganske web stranice i druženje. Tijekom četiri dana uruga Prijatelji životinja je pripremila bogat program.
Prava životinja: Europa ukida testiranje kozmetike na životinjama
Na Sedmom svjetskom kongresu o alternativnim metodama i korištenju životinja Life Sciences, netom završenom u Rimu, Europska komisija i Europska kozmetička industrija predstavili su zajednički financijski plan za istraživanje alternativnih metoda ispitivanja, a koje se neće oslanjati na testiranje i mučenje životinja.
Prava životinja: ZeGeVege festival održivog življenja
Udruga Prijatelji životinja drugu godinu organizira ZeGeVege festival održivog življenja. Cilj festivala je upoznati građane s lakoćom življenja na održivi, ekološki i zdraviji način kojim se pri korištenju prirodnih resursa u svrhu ispunjavanja ljudskih potreba ne narušava okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi.
Prava životinja: Zakon o zaštiti životinja ne štiti životinje
Zakon o zaštiti životinja u praksi je teško provediv i samo je jedan u nizu zakona donesenih u deklarativne svrhe, tvrde u Savezu udruga za zaštitu životinja grada Zagreba. U 2008. podignuto je sedam optužnih prijedloga protiv zlostavljača životinja, a kažnjena su tri vlasnika. U 2009. izvršeno je 36 nadzora, a podignuta su dva optužna prijedloga.
Prava životinja: Supovi stradavaju zbog turista
Brodovi prepuni glasnih turista uzrokovali su peto ovogodišnje stradavanje kvarnerskog bjeloglavog supa. Što će nam biti atraktivno ako ova zaštićena ’atrakcija’ nestane?
Prava životinja: Ukida se rezervat za dupine
Državni zavod za zaštitu prirode privodi kraju novi prijedlog zaštite na istočnoj obali otoka Cresa i Lošinja, koji predviđa manji stupanj zaštite. Umjesto rezervata, sada se predlaže prostor zaštite u kategoriji regionalnog parka.
Prava životinja: Zabranjeno testiranje na životinjama
Europska komisija je donijela odluku o propisivanju neživotinjske metode za test kožne nadražljivosti u propise EU-a kao jedine dozvoljene metode. To znači da više nije dozvoljeno korištenje zečeva, odnosno životinja, u testiranju nadražljivosti kemikalija, biocida i, naravno, kozmetike.
Prava životinja: Zabranjen uvoz proizvoda od tuljana
Zemlje Europske unije dokončale su postupak uvođenja zabrane uvoza proizvoda od tuljana, kojim žele prisiliti Kanadu da odustane od tradicionalnog godišnjeg lova na te životinje. Zabrana je odobrena bez rasprave na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja Unije.
0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 |...
Vaš ZaMirZINE Tjednik
Pozadina onog što jedemo
Martina Topić
Meso je ubojstvo Jaukanja junice bi mogli biti ljudski krikovi, Približava se vrišteći nož Ovo prekrasno stvorenje mora umrijeti Ovo prekrasno stvorenje mora umrijeti Smrt bez razloga A smrt bez razloga je UBOJSTVO I meso koje tako maštovito pržiš Nije sočno, ukusno ili humano To je smrt bez razloga...
SPEKTAKL I ADRENALINSKA DOZA
Marko Strpić
Animal Liberation Front (ALF) ili Fronta za oslobođenje životinja predstavlja novi medijski spektakl, pa su novinari paljevinu kombija Klovićevih dvora odmah skloni okarakterizirati «eko-terorizmom», kojeg, eto, i mi sad imamo. Valjda to znači da smo postali «zapad». Zapravo i nije toliko bitno koliko je besmislena ili smislena ovakva akcija boraca za prava životinja. Bitan je spektakl i adrenalin koji nužno lučimo na spomen riječi «terorizam». S druge strane, cijela stvar je mogla potaknuti jednu širu etičku raspravu o ljudskom odnosu prema svim živim bićima.
ZAKON O ZAŠTITI ŽIVOTINJA (...ZBOG LJUDSKE ZARADE)
Snježana Klopotan
Prijedlog Zakona o zaštiti životinja prije svega legitimizira načine iskorištavanja životinja, pri čemu su argumenti o etičkoj neprihvatljivosti ozljeđivanja životinja zbog koristi za ljude zakonodavcima posve apstraktno pitanje. Zakon kojim bi se trebale štititi životinje, tretira životinje kao resurse za ljudsku uporabu i u tim se okvirima vodi računa o njihovoj ’zaštiti’.
Prava životinja: Kategorija Prava životinja
»» Pozadina onog što jedemo
»» SPEKTAKL I ADRENALINSKA DOZA
»» ZAKON O ZAŠTITI ŽIVOTINJA (...ZBOG LJUDSKE ZARADE)
»» SPECIJALITET DANA: UGROŽENE PTIČJE VRSTE
»» LOVCI NA KOKOŠI
»» CIRKUSKA SRAMOTA U HRVATSKOJ
Prava životinja: Arhiva Prava životinja »»
 
ZaMirZINE hvala na posjeti Na vrh molim