Početna stranica
Civilno društvo
Kultura
Politika
Ljudska prava
Okoliš
Ženska scena
Prava životinja
LGBTT teme
Nove tehnologije
ZaMirNET blog
ZaMirNET forum
ZaMirNET
ZaMirZINE kolumne
Ipak - samo žena
Đurđa Knežević
Đurđa Knežević
Bojan Munjin
Mirela Holy
Srđan Dvornik
Maja Hrgović
ZamirZINE blogs
There are no messages published at the moment.
Book @ ZaMirZINE
Fašizam oko nas
«« Studeni 2009 »»
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

ZaMirNET
Vlaška 91, 2. kat
Tel:
Tel/fax:
,

Vaš ZaMirZINE dnevnik
Nove tehnologije: Klasična televizija je mrtva
Klasično emitiranje televizije i radija uskoro će izumrijeti, a mediji će se preseliti na internet, ustvrdio je američki sveučilišni profesor Kent Collins na dvodnevnoj konferenciji Digitalna tranzicija u medijima jugoistočne Europe koja je održana u Zagrebu. Pogledajte video.
Nove tehnologije: Sukob medijskih divova i pravo na informacije
Dugotrajna rasprava o utjecaju najpoznatije internetske tražilice svijeta, Googlea ušla je novu rundu. Medijski mogul Rupert Murdoch najavio je kako postoji mogućnost da će kompanije u njegovu vlasništvu povući svoje podatke kako ne bi bili vidljivi na Googleovoj tražilici.
Nove tehnologije: Vatikan i vanzemaljci
U Vatikanu je završena višednevna konferencija posvećena mogućnosti postojanja života u svemiru i njegovih implikacija po katoličku crkvu. Skup je dio događanja kojima se obilježava međunarodna Godina astronomije, koju je proglasio UN. Obilježava se i 400. obljetnica Galilejevih prvih opservacija teleskopom.
Nove tehnologije: Objavljeni pobjednici Webfestivala 2009
U jakoj konkurenciji 26 prijavljenih web stranica i sjedišta, ocjenjivački sud u sastavu 6 stručnjaka i 3 studenata članova Ureda studenata s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu je pobjednicima na Webfestivalu 2009 proglasio tri koja su se prema ocjeni suda istakla u sva četiri zadana kriterija.
Nove tehnologije: Hakeri dužni Facebooku milijune
Sud u Kaliforniji donio je odluku da računalni hakeri moraju Facebooku platiti 711 milijuna dolara odštete. Hakeri su okupirali korisničke račune i na njima objavljivali svoje poruke.
Nove tehnologije: Računalni program dijagnosticirat će obiteljsko nasilje i bolesti
U nastojanju da što ranije otkriju žrtve zlostavljanja, bostonski su liječnici razvili kompjutorski program koji će zdravstvenim djelatnicima ubuduće pomagati da čak šest godina ranije nego što bi se to inače dogodilo, kod svojih pacijenata povežu i prepoznaju simptome obiteljskog nasilja.
Nove tehnologije: Revolucionarni domaći izum: ozonski auspuh izbacuje kisik umjesto CO2
Iz tvrtke “Institut-Tim” d.o.o, čiji je većinski vlasnik brodski inovator Ivan Jakobović, izišao je još jedan izum koji bi mogao donijeti svijetu revolucionarnu, do sada teško zamislivu zaštitu od stakleničnih plinova te zagađivanje okoliša smanjiti na minimum.
Nove tehnologije: Za kvalitetniji internet i regulaciju tržišta
Europska komisija prihvatila je smjernice o primjeni europskih propisa o državnim potporama u javnom financiranju širokopojasnih internetskih mreža. Pomoću smjernica članice bi trebale ubrzati i proširiti razvoj širokopojasnog interneta.
Nove tehnologije: Web za sve! Webfestival nagrađuje pristupačne webove
Pod sloganom Web za sve!, Webfestival, natjecanje namijenjeno autorima i korisnicima sadržaja na Internetu, koje prati CARNetovu korisničku konferenciju, ove godine nagrađuje webove koji su svoje sadržaje i koncept prilagodili svim korisnicima, pa tako i onima s invaliditetom, specifičnim teškoćama učenja te korisnicima treće životne dobi.
Nove tehnologije: Zabraniti nasilne računalne igre?
Iako ne postoji dokazana veza između nasilnih videoigara i porasta kriminala u zemlji, mnoge su države zabranile distribuciju takvih igara. Venezuelski zakonodavci pripremaju zakon kojim bi zabranili prodaju nasilnih videoigara i igračaka, u pokušaju da tako smanje sve veću stopu kriminala u zemlji.
0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80
Vaš ZaMirZINE Tjednik
Guslanje po Internetu
Andrej Nikolaidis
Koristiti Internet da bi širio svoje rasističke gadosti, jednako je napredno i civilizacijski superiorno kao otići u svemir da bi odozgo pljunuo na ono što mrziš na Zemlji. Nekakvi su veseli momci, koji očito imaju diluvijalnu svijest i pristup ADSL-u, otvorili facebook stranicu na kojoj su slobodu izražavanja koju omogućava Internet iskoristili za to da u digitalnoj formi izraze anti-turski sentiment koji kao da su naslijedili od predaka. Za to što su imali reći, nije im trebao ADSL, bile su im dovoljne gusle: umjesto u svemiru, mogli su upotrijebiti maštu pa se olakšati iza štale.
Facebook kojeg se voli i mrzi
Robert Olujić
Ako je društvena platforma poput Facebooka odraz društvenog stanja, a jest budući da se prenose informacije, zabilješke i trendovi iz fizičkog svijeta u digitalni, trebala bi postojati i mogućnost iskorištavanja digitalne društvene zajednice u svrhu utjecanja na fizičku zajednicu. Ipak, to je jedan golemi kafić u kojem svi svakog vide, svi o svakome mnogo toga znaju pa se tako i samoinicijativno svi izlažu beskrajnom traču. Uz to sve naravno ide i neizostavni biznis koji kroz oglašavanje, kreiranje profila i prikupljanja podataka o ponašanju i navikama korisnika mlati pare.
Netlabelovi kao odgovor problemima major labelova ili problemi glazbene industrije i represija kreativnosti
Robert Olujić
U posljednje vrijeme se mogu naći po netu naslovi tipa “Život i kriminal glazbene industrije” ili “Glazbena industrija u sumraku 2008. god.” Potonji tekst počinje anegdotom iz jednog broja Economista iz 2006 koja ukratko ovako izgleda. Label EMI je pozvao grupe mladih u njihovo londonsko sjedište na neku vrstu konferencije. Pri kraju konferencije šefovi EMI-ja zahvalili su svojim gostima na njihovom sudjelovanju i ponudili ih da slobodno uzmu CD-ove poslagane na jednom stolu. Ali nitko od tih mladih nije uzeo niti jedan CD, iako su bili besplatni. “To je bio trenutak kada smo shvatili da je igra potpuno završena”, rekao je jedan od prisutnih šefova.
Nove tehnologije: Kategorija Nove tehnologije
»» Guslanje po Internetu
»» Facebook kojeg se voli i mrzi
»» Netlabelovi kao odgovor problemima major labelova ili problemi glazbene industrije i represija kreativnosti
»» “Sebični memi” u našim mozgovima
»» Mreža slobodnih decentraliziranih net medija
»» Kontrolirani sustav zbog sustava kontrole
»» Slovenija i Hrvatska regionalni lideri
»» Slobodna kultura kao kultura napretka
»» Era cenzure vs. slobode govora
»» GLAZBENA SCENA POD PRITISKOM
Nove tehnologije: Arhiva Nove tehnologije »»
 
ZaMirZINE hvala na posjeti Na vrh molim