Početna stranica
Civilno društvo
Kultura
Politika
Ljudska prava
Okoliš
Ženska scena
Prava životinja
LGBTT teme
Nove tehnologije
ZaMirNET blog
ZaMirNET forum
ZaMirNET
ZaMirZINE kolumne
Ipak - samo žena
Đurđa Knežević
Đurđa Knežević
Bojan Munjin
Mirela Holy
Srđan Dvornik
Maja Hrgović
Book @ ZaMirZINE
Fašizam oko nas
«« Studeni 2009 »»
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

ZaMirNET
Vlaška 91, 2. kat
Tel:
Tel/fax:
,

ZaMirZINE Info
RSS Feeds

ZaMirZINE RSS Feeds: https://zamirzine.net/?page=backend

RSS je alat za razmjenu sadržaja na internetu koji uvodi revoluciju u način kako se šire i dijele informacije. RSS je elektronska verzija «reader’s digest»-a: čitatelj/ica može biti urednik/ca i odlučiti iz kojih će izvora na internetu dobivati vijesti koje ga/ju zanimaju, umjesto da pretražuje desetke web-stranica. Možete ga dodati i na svoj blog te tako s drugima podijeliti informacije koje vam se čine zanimljivim.

RSS znači Rich Site Summary ili Really Simple Syndication. To je jednostavan i praktičan način da saznate najnovije informacije objavljene na vašim omiljenim web-stranicama – sve što trebate je čitač («reader» ili «aggregator») koji će kompilirati sve nove informacije iz odabranih web-stranica na jednoj jedincatoj strani po vašem izboru. Popis aggregatora možete pronaći na: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_news_aggregators

Primjer kako funkcionira RSS možete vidjeti u ZaMirZINEovoj rubrici Mreža nezavisnih portala - na naše stranice izravno stižu najnovije vijesti s web-stranica AlertOnline, Gay.hr, Hulk i Ljudmila informator (a bit će ih i više!).

Pošaljite članak Print Početna stranica »»
 
ZaMirZINE hvala na posjeti Na vrh molim