Početna stranica
Civilno društvo
Kultura
Politika
Ljudska prava
Okoliš
Ženska scena
Prava životinja
LGBTT teme
Nove tehnologije
ZaMirNET blog
ZaMirNET forum
ZaMirNET
ZaMirZINE kolumne
Etida za bajs i raštimani orkestar hrvatskog turizma
Đurđa Knežević
Đurđa Knežević
Bojan Munjin
Mirela Holy
Srđan Dvornik
Maja Hrgović
Book @ ZaMirZINE
Teorija neobrazovanosti - zablude društva znanja
K.P. Liessmann, Teorija neobrazovanosti, Jesenski i Turk, Zagreb 2008.
«« Kolovoz 2009 »»
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

ZaMirNET
Vlaška 91, 2. kat
Tel:
Tel/fax:
,

NVO Market ZaMirZINE-a
Civilno društvo: Natječaji za projekte jačanja civilog društva u borbi protiv korupcije i diskriminacije
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) raspisala je 2 natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte koji će pridonijeti jačanju kapaciteta i uloge organizacija civilnog društva u izvođenju aktivnosti praćenja provedbe pravne stečevine EU u području anti-diskriminacijske politike te borbe protiv korupcije i dobrog upravljanja.
29. srpnja 2009

Natječaji će se financirati iz sredstava pomoći Europske zajednice u okviru I. komponente programa IPA 2008 pod nazivom „Pomoć u tranziciji i jačanje institucija“, pri čemu je u izradi natječajne dokumentacije aktivno sudjelovao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji sa Savjetom za razvoj civilnog društva, a u sklopu nadležnosti proizašlih iz uloge Ureda za udruge kao Jedinice za provedbu projekata pretpristupne pomoći Europske unije za sektor civilnog društva.

U natječaju sa svojim projektnim prijedlozima mogu sudjelovati organizacije civilnog društva, kao i akademske i istraživačke institucije. Ukupni raspoloživi iznos za dodjelu u sklopou svakog od raspisanih natječaja je 1.111.111 EUR, a visina bespovratnih sredstava će se dodjeljivati u rasponu između 50.000 i 250.000 EUR.

Natječajna dokumentacija dostupna je na internetskoj stanici EuropeAid-a i SAFU-a, a možete ju preuzeti i u nastavku. Rokovi za podnošenje projektnih prijedloga su 2. studenoga 2009. (za područje anti-diskriminacijske politike), odnosno 10. studenoga 2009. (za područje borbe protiv korupcije i dobrog upravljanja), a termin održavanja informativnog sastanka u organizaciji SAFU-a bit će objavljen na njihovoj internetskoj stranici. Ured za udruge također planira u razdoblju neposredno nakon ljetne stanke organizirati niz regionalnih pripremnih radionica za potencijalne korisnike programa, a raspored održavanja možete pronaći ovdje.

U sklopu I. komponente programa IPA 2008 trenutačno je u pripremi objava još jednog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za praćenje provedbe pravne stečevine EU u području održivog razvoja.

Natječajna dokumentacija:

Osnaživanje uloga i kapaciteta organizacija civilnog društva za praćenje provedbe pravne stečevine EU na području antidiskriminacijske strategije

Osnaživanje uloge organizacija civilnog društva koje prate proces usklađivanja s pravnom stečevinom EU u području borbe protiv korupcije, prava na pristup informacijama i otvorenosti, odgovornosti tijela javne uprave

komentiraj Pošaljite članak Print Početna stranica »»
Vaš ZaMirZINE Tjednik
Čekajući mirakul
Omer Rak
Ne postoje više ni recepti za izvlačenje iz taloga rezignacije kao u nekim prijašnjim vremenima, ono poznato ufanje u fantomske ideale ’izgrađenog’ pojedinca i društva kojima se stremilo s nadom koju je dozirala ideologija. Neprežvakani napoj domaće rezignacije, ta nemoć potisnuta u podrume vlastitog bića sve češće prsne i lako ekplodira u barutnim komorama. Na jesen, očekuje se, eksplodirat će ulice.
Vrag možda i nije toliko crn, koliko smo mi neodgovorni
Darijo Čerepinko
U postmodernističkom društvu ljudi su robovi svojih oruđa (uključujući i medije), koja će se prije ili kasnije okrenuti protiv njih. Na koncu, zbog odsustva bilo kakvog ’ukusa’ i miješanja ’visoke’ i ’popularne’ kulture širokih narodnih masa, profit postaje jedino mjerilo vrijednosti, a svijetom vladaju bogate, zle korporacije. Novi dominantni mediji donose nove društvene forme i odnose, a samim svojim postojanjem i načinom na koji s nama komuniciraju mijenjaju naše shvaćanje nas samih i svijeta oko nas.
Hrvatska i Srbija u raljama narodnjaka
Stanislav Blagec
Teško mi je bilo tih osamdesetih proniknuti u umove mladih Hrvata-kajkavaca koji su po klijetima i kućama, za rođendane i Nove godine, uz gemište i domaći špek i luk, gibanicu i puricu s mlincima uvijek i svugdje slušali glazbu koja mi se činila neusporedivo manje bliskom od Beatlesa i Stonesa, Floyde da ne spominjem. U redu, o ukusima se ne raspravlja, to je jasno. Po svoj prilici je nerazumijevanje bilo obostrano. Ipak, teško mi je bilo predočiti prizor u kojem naši vršnjaci u Vrnjačkoj Banji na nekoj "žurki" slušaju "Veselo, veselo Zagorci", "Suze za zagorske brege" ili "Vu plavem trnaci".
Civilno društvo: Civilno društvo
»» Marš za mir
»» Pošto kila znanja?
»» Nakon ukidanja besplatnih udžbenika: razmijenite ili povoljno nabavite školske knjige
»» Nataši Kandić, Vesni Teršelič i Mirsadu Tokači Evropska nagrada Fondacije Heinz Schwarzkopf
»» Objavljen novi broj Direktne akcije
»» Sjaj i bijeda medija (II dio)
»» Natječaj za program stipendiranja američke vlade Junior Faculty Development Program
»» Hrvatsko društvo živi u strahu i ponaša se kao stado
»» Predstvljanje Au-pair programa
»» Sabor zadovoljan radom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva
Civilno društvo: Arhiva Civilno društvo »»
 
ZaMirZINE hvala na posjeti Na vrh molim