Ove nedjelje, 27.travnja 2008. godine, sa početkom u 12 sati, pedesetak članova Odbora za referendum i volontera, odazvalo se je pozivu da dođu na Jarunsku livadu na \\\"feštu\\\" ili roštiljijadu na druženje, upoznavanje i razmjenu zgoda i nezgoda u vezi sa proteklonm akcijom ODLUKA NARODU - NATO NA REFERENDUM. Svima koji su mogli doći, a propustili su to, može biti žao. Propustili su najljepši dio akcije.

Organizacija je bila besprijekorna. Bez greške. (Gdje bi nam bio kraj da je tako bilo i sa provođenjem akcije od početka? Ali, nema veze, na greškama se uči. Prvi mačići u vodu.) Dva velika roštilja su \\\"radila\\\" punom parom, a i vegetarijanci su na trpezi imali nekoliko posuda punih nekakovih bobica i sjemenki, pa čak i ražnjićima od povrča. Od piča bio je manji izbor nego u restoranu. Samo mineralna i prirodna izvorska voda, nekoliko vrsta vočnih sokova, pivo, Ribar i bijelo stolno. Glazba preko laptopa. A sve to za samo 50 kunića kotizacije, u kešu, Super. Šteta što je nedostajao CD od Luke Nižetića....Proljeće je a u meni nemir, od sreče bih zagrlio svemir. Proljeće je i miriše trava, čini mi se ti si ona prava... dalje se fučka.

Ipak, osjećao se i žal, jer uspjeh nije potpun. Večina prisutnih ušli su u akciju puni očekivanja i entuzijazma, uložili su puno vremena i truda u akciju ODLUKA NARODU, a konačni, trenutni rezultat je diskutabilan.

Pri odlaska zamolio sam prijatelja da utiša glazbu kako bih pozdravio društvo, prije odlaska, a on je glazbu ugasio. Zahvalio sam se svima na današnjem ugodnom druženju, i zatim pozvao sve prisutne da se ponovo nađemo na istom mjestu, u isto vrijeme, u podne, slijedečeg dana nakon održanog referenduma na kojem će narod - građani sa biračkim pravom u Republici Hrvatskoj odlučiti o ulasku Hrvatske u NATO pakt. Ja ću sigurno doći.

Sada nam samo preostaje da, uskoro, započnemo sve iz početka. Za demokraciju . vladavinu naroda, a ne u ime naroda, za slobodu svih, a ne samo njih, treba se boriti i izboriti. Ništa što je doista vrijedno nije besplatno. A zar ima što vrijednije od slobode?